Energie vergelijken Haarzuilens Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €255


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Haarzuilens? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan aanbieders van stroom als Energieflex en Huismerk Energie. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Haarzuilens? Vergelijk de prijzen voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens zie je regelrecht de goedkoopste energie. Per leverancier vind je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke welkomstpremie. Is het onbekend voor jou? Hier vind je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Haarzuilens.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

Check je besparing en sluit online snel over

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar vandaag nog €195

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als je lang kant blijft ontvang je een leuke korting. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn prijziger dan kortstondige contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Haarzuilens? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Delta .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Premie Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Delta €230 €19,17 €1.545,90
3 jaar Delta €240 €6,67 €1.665,90
5 jaar Delta €0 €0 €1.785,90

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van deze pagina vergelijk je vluchtig en zonder problemen de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Haarzuilens”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Haarzuilens:

 1. Clean Energy
 2. Essent
 3. Vattenfall

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Haarzuilens die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je het grootste gedeelte van de stroom rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het is een hele uitdaging om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Huismerk Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Haarzuilens? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Haarzuilens is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, direct in januari, en halverwege in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders van energie en gas stunten met verrassende welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €169

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie toekomstige leverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Het kersverse contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Haarzuilens zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Utrecht. Elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Beutenaken.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de voordeligste stroomaanbieder die past bij jouw situatie. Let op: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Belangrijk: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Haarzuilens


Ontdek de goedkoopste energie in Haarzuilens

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Bekijk nu razendsnel de goedkoopste stroom in Haarzuilens (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Utrecht)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Goede klantenservice
Hoge welkomstbonus

logo essent

Essent

Levert ketels
Sympatieke service
Fikse aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Flexibele gasprijs
Scherpe welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Aangename service
Hoge welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Charmante service
Flinke welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene stroom
2 jarig contract
Flinke aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Online account
Scherpe aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Aangename service
Interessante acties

logo engie

Engie

Helemaal groen
Direct overstappen
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
1 jaar vast of variabel
Prominente kortingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Direct overstappen
Aanzienlijke acties

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Snel oversluiten
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Haarzuilens

Gasverbruik bepaalt deels de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Haarzuilens? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij nu de meest betaalbare gasleverancier. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de gunstigste gas-prijzen voor jouw verbruik (Utrecht). Een aantrekkelijke leverancier kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Roelofarendsveen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Utrecht.