Energie vergelijken Hagestein Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €285


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Hagestein? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Vertrouwde namen zijn stroom maatschappijen zoals Vrijopnaam en MAIN Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Hagestein? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Verder selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend vergelijk je regelrecht de goedkoopste energie. Per organisatie vergelijk je de kosten op jaarbasis en de optionele welkomstkorting. Advies nodig? Via deze website check je alle details over gas, stroom en licht in Hagestein.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €269

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn duurder dan een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Hagestein? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Essent .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Premie/maand Overzicht
1 jaar Essent €110 €9,17 €1.546,05
3 jaar Essent €270 €7,50 €1.666,05
5 jaar Essent €0 €0 €1.786,05

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Middels deze pagina vergelijk je rap en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Hagestein”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Hagestein:

 1. Allure Energie
 2. Energieflex
 3. Powerpeers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Hagestein die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is precies het verschil? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welke type tarief het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Leon Zeewolde.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Hagestein? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Hagestein is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract wisselen. Dit gebeurd meermaals per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. Overstappen loont. Aanbieders stunten met speciale welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €151

 1. Achterhaal hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De nieuwgekozen energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Hagestein zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Utrecht. Is er een contractjaar verstreken, dan zul je hier een compensatie voor krijgen. De benaming hiervoor is salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Bierum.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft eenvoudig de meest voordelige energieleverancier voor jouw situatie. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Suggestie: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Hagestein


Overstappen naar de goedkoopste energie in Hagestein

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Bekijk nu meteen de goedkoopste stroom in Hagestein (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Utrecht)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Snel overstappen
Interessante kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Aangename service
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Charmante service
Fikse welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Aangename service
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Maandelijks bijstellen
Aanzienlijke kortingen

logo current

Qurrent

Groene energie
1 jarig contract
Aantrekkelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Snel oversluiten
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Snel overstappen
Concurrerende acties

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Online account
Verleidelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
2 jarig contract
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Vriendelijke service
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Hagestein

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Gas gebruiken we om onze woningen op te warmen, om te douchen en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Hagestein? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij razendsnel de goedkoopste maatschappij. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en check de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Vianen). Een passende gasmaatschappij gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Roggel.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw woning in de gemeente Vianen.