Energie vergelijken Halfweg Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €247


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Halfweg? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Bekende namen zijn stroom maatschappijen als Energiedirect.nl en Vattenfall. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Halfweg? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (gas en stroom) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna vergelijk je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke aanbieder zie je de energiekosten per jaar en de hoogte van de korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door uitvoerige details over stroom, gas en licht in Halfweg.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €246

Een laag tarief voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Halfweg? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Oxxio .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Premie/maand Totaal
1 jaar Oxxio €140 €11,67 €1.546,20
3 jaar Oxxio €300 €8,33 €1.666,20
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.786,20

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Halfweg”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van windmolens of zonnepanelen. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Halfweg:

 1. Eneco
 2. Essent
 3. Pure Energie

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Halfweg die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je het grootste gedeelte van de stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om energie met name in de daluren te gebruiken. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Halfweg? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Halfweg is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en de voorwaarden schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en dan overstappen. Overstappen loont. Leveranciers bieden vaak daverende welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €148

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en scherpste leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw nieuwe energieaanbieder regelt de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Halfweg zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Na afloop van elk jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Biezenmortel.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de meest voordelige energieleverancier voor jouw woning en verbruik. Doorslaggevend: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Belangrijk: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Halfweg


Overstappen naar de goedkoopste energie in Halfweg

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Halfweg (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Dit is vast of variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Snel oversluiten
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Betalen in termijnen
Fikse welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Online account
Goede welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Charmante service
Prominente kortingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Online verbruik inzien
Fikse aanbieding

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
1 jarig contract
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Termijnbedrag wijzigen
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
1 jaar vast of variabel
Goede aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Meerdere contracten
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Variabele stroomprijzen
Flinke welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Halfweg

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de energierekening. Gas gebruiken we voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Halfweg? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij binnen mum van tijd de meest goedkope leverancier. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en check de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Haarlemmerliede en Spaarnwoude). Een betaalbare partij ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Roodeschool.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.