Energie vergelijken Roodeschool Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €234


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en gauw energieprijzen vergelijken in Roodeschool? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk hierbij aan aanbieders van stroom zoals Vrijopnaam en Huismerk Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Roodeschool? Vergelijk de prijzen voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna bepaal je de looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Aansluitend ontdek je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke verstrekker ontdek je de kosten op jaarbasis en de optionele welkomstpremie. Meer weten over de verschillende aanbieders? Hier ontdek je alle info over gas, stroom en licht in Roodeschool.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €177

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft krijg je een hogere korting. Ja toch? De energiemarkt werkt net wat anders. Let nu goed op: langetermijncontracten hebben hogere prijzen i.v.m. een beperkte contractperiode. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Roodeschool? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Vattenfall .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Vattenfall €230 €19,17 €1.593,90
3 jaar Vattenfall €240 €6,67 €1.713,90
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.833,90

Bij een lang contract zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van deze website vergelijk je vluchtig en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Roodeschool”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Roodeschool:

 1. Energiedirect.nl
 2. Greenchoice
 3. Powerpeers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Roodeschool waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in het weekend en met bijv. kerst). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Coteq Netbeheer.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Roodeschool? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Roodeschool zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en de voorwaarden veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers bieden namelijk formidabele welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €299

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Zoek de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Je nieuwe aanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Roodeschool zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Groningen. Per jaar vind hiervoor een compensatie plaats. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Lomm.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ontdekt nu de meest aantrekkelijke maatschappij voor jou. Advies: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Hint: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Roodeschool


Overstappen naar de goedkoopste energie in Roodeschool

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu direct de goedkoopste stroom in Roodeschool (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
2 jarig contract
Scherpe welkomstpremie

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Termijnbedrag wijzigen
Fikse welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Direct overstappen
Aanzienlijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
3 jaar vast of variabel
Flinke welkomstpremie

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
1 jarig contract
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Overstaphulp
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Snel af te sluiten
Fikse welkomstpremie

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Goede medewerkers
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Goede medewerkers
Interessante kortingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
3 jarig contract
Interessante kortingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
3 jarig contract
Hoge welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Roodeschool

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Roodeschool? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je vandaag nog de aantrekkelijkste aanbieder. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Geef je postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de laagste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Eemsmond). Een interessante leverancier achterhaald? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Brandwijk.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Eemsmond.