Energie vergelijken Halsteren Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €226


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en haastig energieprijzen vergelijken in Halsteren? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders zoals Essent of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Halsteren? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Hierna kies je de looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke organisatie ontdek je de kosten per 12 maanden en de eventuele. welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina vind je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Halsteren.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €190

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn duurder dan kortlopende contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Halsteren? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Engie .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Engie €180 €15,00 €1.546,40
3 jaar Engie €340 €9,44 €1.666,40
5 jaar Engie €0 €0 €1.786,40

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met deze pagina vergelijk je snel & vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Halsteren”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Halsteren:

 1. Anode Energie
 2. Greenchoice
 3. Vattenfall

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Halsteren met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Lees online nu alles over de aanbieder Pure Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Halsteren? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Halsteren is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden veranderen. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders bieden vaak sublieme welkomstacties. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €233

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Zoek de beste en scherpste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je toekomstige maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe verbintenis zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Halsteren zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Na afloop van elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Bitgum.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt meteen de voordeligste stroom maatschappij voor jouw situatie. Aanwijzing: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Noemenswaardig: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Halsteren


Stap over naar de goedkoopste energie in Halsteren

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu direct de goedkoopste stroom in Halsteren (en gas). Overstappen na de energievergelijking is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Brabant)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Flexibele of vaste prijs
Prominente kortingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Overstapservice
Sublieme acties

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Betalen in termijnen
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Persoonlijk advies
Mooie welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstpremie

logo current

Qurrent

Slimme meter
Snel overstappen
Hoge welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Flexibele gasprijs
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Goede klantenservice
Sublieme acties

logo engie

Engie

Helemaal groen
1 jaar vast of variabel
Mooie welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Direct overstappen
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Snel oversluiten
Scherpe welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Contract wijzigen
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Halsteren

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de energierekening. Gas wordt verbruikt voor de verwarming, om te douchen en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Halsteren? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij vandaag nog de goedkoopste gasleverancier. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de gunstigste gas-prijzen in jouw woonplaats (Bergen op Zoom). Een goedkope leverancier kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Rossum.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Bergen op Zoom.