Energie vergelijken Bitgum Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €269


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Bitgum? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Ongetwijfeld ken je wel stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Anode Energie of Qwint. En het aanbod groeit. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Bitgum? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Verder maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna check je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke organisatie check je de energiekosten per jaar en de hoogte van de welkomstbonus. Zoek je wat handig naslagwerk? Hier lees je praktische info over gas, stroom en licht in Bitgum.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €195

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren hebben hogere prijzen i.v.m. een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Bitgum? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Vattenfall .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Bonus/maand Overzicht
1 jaar Vattenfall €190 €15,83 €1.520,20
3 jaar Vattenfall €220 €6,11 €1.640,20
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.760,20

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grote positieve aspect is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Middels onze zoekmachine vergelijk je supersnel en eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Bitgum”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Bitgum:

 1. Energiedirect.nl
 2. MAIN Energie
 3. UnitedConsumers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Bitgum waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welk soort tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk aan de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Eneco.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Bitgum? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Bitgum zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen hanteren aantrekkelijke welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €222

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je toekomstige leverancier regelt de overstap.
 7. Het nieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Bitgum zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Vinkel.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt meteen de goedkoopste leverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Cruciaal: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Let op: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Bitgum


Vind de goedkoopste energie in Bitgum

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Selecteer nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Bitgum (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de zoekresultaten en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Goede service
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Jaren actief
Behulpzame service
Interessante acties

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Goede medewerkers
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Behulpzame service
Flinke aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Diverse prijsafspraken
Prominente acties

logo current

Qurrent

Windtegoed
Verbruik aanpassen
Fikse welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Nette service
Flinke aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Variabele gasprijzen
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Charmante service
Fikse aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Variabele stroomprijzen
Aanzienlijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Sympatieke service
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Bitgum

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Bitgum? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vergelijk je nu de meest voordelige gasmaatschappij. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (Menameradiel). Een interessante partij kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken ben je vrij om er toch van af te zien. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Loon op Zand.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Menameradiel.