Energie vergelijken Hank Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €262


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Hank? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders zoals bijv. Engie en Fenor. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Hank? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend tref je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Van elke aanbieder tref je de prijs per jaar en de geldende cashback-korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze website ontdek je praktische info over stroom, gas en licht in Hank.

Alle energiemaatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €206

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Klopt dat? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortdurend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Hank? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Delta.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Premie/maand Totaal
1 jaar Delta €200 €16,67 €1.546,50
3 jaar Delta €360 €10 €1.666,50
5 jaar Delta €0 €0 €1.786,50

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Hank”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Hank:

 1. Budget Energie
 2. Fenor
 3. Qwint

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Hank met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw stroom in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk direct de aanbieder Qwint.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Hank? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Hank is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders stunten met serieuze welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €273

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie aanstaande maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Hank zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Noord-Brabant. Na afloop van elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Bladel.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet meteen de meest betaalbare maatschappij voor jou. Let op: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Hint: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Hank


Stap over naar de goedkoopste energie in Hank

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Hank (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Brabant)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Snel af te sluiten
Flinke welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Simpele voorwaarden
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Tussentijds aanpassen
Sublieme acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Simpele voorwaarden
Goede welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Vaste & variabele prijzen
Fikse welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene stroom
Persoonlijke service
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Flexibele of vaste prijs
Aanzienlijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Duidelijke voorwaarden
Interessante acties

logo engie

Engie

97% tevredenheid
2 jaar vast of variabel
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Vaste & variabele prijzen
Goede welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Inzicht in je verbruik
Flinke welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Verbruik advies
Mooie welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Hank

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Hank? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij in luttele seconden de meest voordelige leverancier. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vergelijk de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Werkendam). Een geschikte partij gevonden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Rotstergaast.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en regel de overstap online in de gemeente Werkendam.