Energie vergelijken Rotstergaast Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €272


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Rotstergaast? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Ongetwijfeld ken je wel stroomaanbieders als Anode Energie en NLE. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Rotstergaast? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en kies het type meter (dubbel of enkel). Hierna kies je de ideale looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend tref je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere maatschappij tref je de jaarlijkse kosten en de optionele welkomstpremie. Hulp nodig bij kiezen? Via deze pagina ontdek je alle details over gas, stroom en licht in Rotstergaast.

Alle organisaties

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €257

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan zijn de voordelen nog veel groter. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Rotstergaast? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van EnergieFlex .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar EnergieFlex €140 €11,67 €1.594,20
3 jaar EnergieFlex €300 €8,33 €1.714,20
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.834,20

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Rotstergaast”. Je kunt ook filteren op energie van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Populaire groene energie in Rotstergaast:

 1. Vandebron
 2. Energieflex
 3. Vattenfall

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Rotstergaast waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welke type tarief het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw energie op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Onze tip is: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij DELTA.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Rotstergaast? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Rotstergaast zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers werken met sublieme welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €146

 1. Controleer of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je nieuwgekozen leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Rotstergaast zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Elke 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Loosdrecht.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt ogenblikkelijk de voordeligste stroom maatschappij die past bij jouw situatie. Suggestie: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Interessant: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Rotstergaast


Overstappen naar de goedkoopste energie in Rotstergaast

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu meteen de goedkoopste stroom in Rotstergaast (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De opties zijn vast of variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Overstaphulp
Flinke welkomstpremie

logo essent

Essent

VerbruiksManager
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Variabele gasprijzen
Aanzienlijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Overstaphulp
Scherpe aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Vriendelijke service
Flinke welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
2 jaar vast of variabel
Scherpe aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Meerdere contracten
Hoge welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Goede klantenservice
Goede aanbiedingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Overstapservice
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Nette service
Hoge aanbieding

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Verschillende contracten
Hoge aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
2 jaar vast of variabel
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Rotstergaast

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas wordt verbruikt natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Rotstergaast? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij zonder moeite de meest voordelige leverancier. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en check de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (De Friese Meren). Een geschikte maatschappij ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Breezanddijk.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente De Friese Meren.