Energie vergelijken Hantum Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €250


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en gauw energieprijzen vergelijken in Hantum? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Je hebt vast gehoord van stroomaanbieders als Clean Energy of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Hantum? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend vind je regelrecht de goedkoopste energie. Van iedere organisatie vind je de kosten per 12 maanden en de eventuele. welkomstbonus. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op deze pagina lees je handige info over gas, stroom en licht in Hantum.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €239

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met contracten die je vastzet voor de korte termijn. Zoek je een goedkoop energiecontract in Hantum? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Vattenfall.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Korting/maand Totaal
1 jaar Vattenfall €220 €18,33 €1.546,60
3 jaar Vattenfall €380 €10,56 €1.666,60
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.786,60

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van deze website vergelijk je gauw en vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Hantum”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door wind of de zon. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Hantum:

 1. De Vastelastenbond
 2. Fenor
 3. Powerpeers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van Hantum waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welke type tarief het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij meer dan 50% van de energie op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is een hele klus om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Vandebron.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Hantum? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Hantum is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven tijdens het contract aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen geven jouw enorme welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €236

 1. Controleer of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw toekomstige energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. Het kersverse contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Hantum zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Blaricum.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft eenvoudig de voordeligste energieaanbieder voor jouw woning en verbruik. Belangrijk: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Advies: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Hantum


Stap over naar de goedkoopste energie in Hantum

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Zoek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Hantum (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Vriendelijke service
Prominente acties

logo essent

Essent

Slim besparen
3 jaar vast of variabel
Mooie aanbieding

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Vaste prijs gas
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Goede klantenservice
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Overstaphulp
Flinke welkomstpremie

logo current

Qurrent

Slimme meter
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Goede klantenservice
Goede aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Snel af te sluiten
Concurrerende kortingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Contract wijzigen
Goede aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Overstapservice
Prominente acties

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Maandelijks bijstellen
Scherpe welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Inzicht in je verbruik
Flinke welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Hantum

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, voor warm water en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Hantum? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je probleemloos de meest goedkope maatschappij. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de goedkoopste gastarievenuit de regio (Dongeradeel). Een betaalbare gasmaatschappij aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Rotterdam.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Dongeradeel.