Energie vergelijken Rotterdam Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €278


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Rotterdam? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Vertrouwde namen zijn stroom maatschappijen zoals UnitedConsumers of Greenchoice. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Rotterdam? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per energieaanbieder zie je de prijs per jaar en de eventuele. cashback-korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze pagina check je alle details over stroom, gas en licht in Rotterdam.

Alle energiemaatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Minder betalen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €194

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan kortstondige contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Rotterdam? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Energiedirect.nl .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Korting Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Energiedirect.nl €160 €13,33 €1.594,30
3 jaar Energiedirect.nl €320 €8,89 €1.714,30
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.834,30

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van deze website vergelijk je gauw en soepel de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Rotterdam”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van zonnepanelen/windmolens. Of ga voor slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Rotterdam:

 1. Anode Energie
 2. Energieflex
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Rotterdam waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij meer dan 50% van de energie op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Eneco.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Rotterdam? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Rotterdam is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders geven namelijk reusachtige welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €218

 1. Achterhaal wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie toekomstige energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Het nieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Rotterdam zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Zuid-Holland. Iedere 12 maanden ontvang je een vereffening. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Lopik.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt in een oogopslag de voordeligste aanbieder voor jouw woning en verbruik. Let op: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Let op: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Rotterdam


Overstappen naar de goedkoopste energie in Rotterdam

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu meteen de goedkoopste stroom in Rotterdam (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Zuid-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Online account
Flinke aanbieding

logo essent

Essent

Levert ketels
Overstapservice
Prominente acties

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Maandelijks bijstellen
Prominente acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Diverse prijsafspraken
Fikse aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Variabele gasprijzen
Mooie welkomstpremie

logo current

Qurrent

Slimme meter
Termijnbedrag wijzigen
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Aangename service
Mooie aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Flexibele gasprijs
Mooie welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Duidelijke voorwaarden
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Betalen in termijnen
Hoge aanbieding

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Betalen in termijnen
Hoge welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Rotterdam

Gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, om te douchen en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Rotterdam? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan ontdek je eenvoudig de voordeligste leverancier. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en bekijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Rotterdam). Een aantrekkelijke maatschappij kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Breukelen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Rotterdam.