Energie vergelijken Hardenberg Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €264


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Hardenberg? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Ongetwijfeld ken je wel aanbieders van stroom zoals Anode Energie en Innova Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Hardenberg? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Verder kies je de looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere leverancier tref je de prijs per jaar en de aantrekkelijke korting. Is het nieuw voor jou? Via deze website lees je praktische info over gas, stroom en licht in Hardenberg.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €183

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan krijg je een hogere korting. Is dat zo? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten hebben hogere prijzen i.v.m. kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Hardenberg? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Green Choice .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Green Choice €130 €10,83 €1.546,90
3 jaar Green Choice €120 €3,33 €1.666,90
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.786,90

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Hardenberg”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door wind of de zon. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Hardenberg:

 1. DELTA
 2. Innova Energie
 3. Vrijopnaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Hardenberg waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van de energie op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk direct de aanbieder Westland Infra.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Hardenberg? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Hardenberg zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en leveringsvoorwaarden wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers hanteren goede welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €142

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie nieuwe energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Hardenberg zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Na een periode van een jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Blessum.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt direct de voordeligste energieaanbieder die past bij jouw situatie. Interessant: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Let op: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Hardenberg


Stap over naar de goedkoopste energie in Hardenberg

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Selecteer nu razendsnel de goedkoopste stroom in Hardenberg (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Overijssel)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
2 jaar vast of variabel
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Persoonlijke service
Sublieme acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Gemakkelijk oversluiten
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Simpele voorwaarden
Concurrerende kortingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Eenvoudig afsluiten
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Inzicht in je verbruik
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Flexibele of vaste prijs
Goede welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Contract wijzigen
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Inzicht in je verbruik
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
1 jarig contract
Fikse aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Vaste & variabele prijzen
Mooie welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Hardenberg

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Hardenberg? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vind je gelijk de aantrekkelijkste leverancier. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Hardenberg). Een interessante partij aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Rucphen.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Hardenberg.