Energie vergelijken Rucphen Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €279


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Rucphen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Gerespecteerde organisaties zijn stroomleveranciers zoals Energiedirect.nl en Oxxio. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Rucphen? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna check je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke leverancier vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de korting. Hulp nodig bij kiezen? Via deze website blader je door uitvoerige details over gas, stroom en licht in Rucphen.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €222

Een lage stroom- en gasrekening. Een voordeliger energiecontract.Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: het energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een beperkte contractperiode. Wil je een goedkoop energiecontract in Rucphen? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Qurrent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Premie/maand 12 maanden
1 jaar Qurrent €220 €18,33 €1.594,60
3 jaar Qurrent €380 €10,56 €1.714,60
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.834,60

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en soepel de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Rucphen”. Je kunt ook filteren op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Rucphen:

 1. Anode Energie
 2. Fenor
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Rucphen met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welke optie voor jou het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw energie tijdens daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het vergt heel wat om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Greenchoice.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Rucphen? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Rucphen zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers bieden je prachtige welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €280

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De nieuwe leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Rucphen zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Iedere 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Lucaswolde.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt in een oogopslag de meest aantrekkelijke aanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Cruciaal: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Noemenswaardig: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Rucphen


Ontdek de goedkoopste energie in Rucphen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Rucphen (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Brabant)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Nette service
Fikse welkomstpremie

logo essent

Essent

Levert panelen
Eenvoudig afsluiten
Goede aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Vaste & variabele prijzen
Aanzienlijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Sympatieke service
Mooie aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Vaste prijs gas
Flinke welkomstbonus

logo current

Qurrent

Windtegoed
Aangename service
Aanzienlijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Flexibele of vaste prijs
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Inzicht in je verbruik
Mooie welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
1 jarig contract
Verleidelijke acties

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Verschillende contracten
Fikse aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Goede medewerkers
Flinke welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Rucphen

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Rucphen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je gemakkelijk de voordeligste aanbieder. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Rucphen). Een interessante organisatie ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Broek.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Rucphen.