Energie vergelijken Harderwijk Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €237


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Harderwijk? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Ongetwijfeld ken je wel leveranciers van stroom zoals Vandebron of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Harderwijk? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Per verstrekker vind je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Is het onbekend voor jou? Via deze pagina vind je alle details over gas, stroom en licht in Harderwijk.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €176

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft ontvang je een leuke korting. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Zoek je een goedkoop energiecontract in Harderwijk? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van EnergieFlex .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Duur Maatschappij Premie Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar EnergieFlex €140 €11,67 €1.546,95
3 jaar EnergieFlex €130 €3,61 €1.666,95
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.786,95

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van de vergelijker vergelijk je vlot en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Harderwijk”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Harderwijk:

 1. Budget Energie
 2. Greenchoice
 3. Powerpeers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Harderwijk waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, in het weekend en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je relatief veel van jouw stroom op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Check alle details over Endinet Groep.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Harderwijk? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Harderwijk is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven binnen jouw contract aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas geven jouw sublieme welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €292

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw gegevens.
 3. Filter de beste en scherpste aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jouw nieuwe leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Harderwijk zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Gelderland. Per jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Blije.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt direct de voordeligste energieaanbieder voor jouw woning en verbruik. Let op: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Aanwijzing: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Harderwijk


Profiteer van de goedkoopste energie in Harderwijk

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Harderwijk (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Gelderland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Snel oversluiten
Hoge welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Slim besparen
Snel oversluiten
Fikse aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Vaste & variabele prijzen
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Snel oversluiten
Flinke welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene energie
2 jarig contract
Flinke aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Flexibele of vaste prijs
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Behulpzame service
Scherpe welkomstcadeaus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Eenvoudig afsluiten
Fikse welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstbonus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Vaste & variabele prijzen
Mooie aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Harderwijk

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Harderwijk? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je snel de voordeligste gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Harderwijk). Een geschikte gasmaatschappij aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Ruigahuizen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Harderwijk.