Energie vergelijken Blije Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €297


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en spoedig energieprijzen vergelijken in Blije? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Toonaangevende partijen zijn stroommaatschappijen als Energieflex en NLE. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Blije? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens ontdek je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van iedere leverancier vind je wat je per jaar kwijt bent en de aantrekkelijke welkomstpremie. Meer weten over de verschillende aanbieders? Hier vind je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Blije.

Alle organisaties

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €234

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als je lang kant blijft ontvang je een leuke korting. Of juist niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Blije? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Budget Energie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Premie Korting/maand Overzicht
1 jaar Budget Energie €150 €12,50 €1.520,75
3 jaar Budget Energie €330 €9,17 €1.640,75
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.760,75

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via de vergelijker vergelijk je supersnel en vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Blije”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Blije:

 1. Energiedirect.nl
 2. Huismerk Energie
 3. Powerpeers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Blije waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (later op de avond, in de weekenden en met bijv. kerst). Welke van deze opties het beste is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Vergeet niet: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk alles over de maatschappij MAIN Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Blije? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Blije is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie gedurende jouw contractperiode wisselen. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders geven jouw serieuze welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €238

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven aangepast op jouw woning.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De aankomende aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Blije zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Elke 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Vlijmen.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de voordeligste energieleverancier voor jouw situatie. Aanwijzing: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Interessant: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Blije


Stap over naar de goedkoopste energie in Blije

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu probleemloos de goedkoopste stroom in Blije (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De opties zijn vast of variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Vaste prijs stroom
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Betalen in termijnen
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
3 jarig contract
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Variabele stroomprijzen
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Tussentijds aanpassen
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Vriendelijke service
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

100% groen
Vaste prijs stroom
Interessante kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Nette service
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Vaste prijs stroom
Scherpe welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Hulp bij overstappen
Concurrerende acties

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Eenvoudig afsluiten
Goede aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Blije

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Blije? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je in luttele seconden de meest voordelige leverancier. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte jaarverbruik in, en vind de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (Ferwerderadiel). Een geschikte gas leverancier ontdekt? Stap dan direct online over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Luddeweer.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Ferwerderadiel.