Energie vergelijken Ruigahuizen Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg kortingen tot wel €227


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Ruigahuizen? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Bekende namen zijn leveranciers van stroom als bijvoorbeeld Vrijopnaam en Oxxio. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Ruigahuizen? Vergelijk energieprijzen voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend kies je de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna check je direct de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere aanbieder vergelijk je de prijs per jaar en de beschikbare welkomstbonus. Is het nieuw voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je handige info over stroom, gas en licht in Ruigahuizen.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €241

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als je lang kant blijft ontvang je een leuke korting. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Zoek je een goedkoop energiecontract in Ruigahuizen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Green Choice .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Green Choice €230 €19,17 €1.594,65
3 jaar Green Choice €390 €10,83 €1.714,65
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.834,65

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Middels deze website vergelijk je gauw en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Ruigahuizen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Ruigahuizen:

 1. E.ON
 2. Greenchoice
 3. Vattenfall

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Ruigahuizen waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, in de weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het valt soms tegen om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Ga aan de slag met energie van Huismerk Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Ruigahuizen? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In en rondom Ruigahuizen zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom binnen jouw contract wisselen. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers bieden namelijk sublieme welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €290

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De volgende energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het kersverse contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Ruigahuizen zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Luddeweer.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de aantrekkelijkste stroom maatschappij voor jouw woning en verbruik. Advies: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Belangrijk: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Ruigahuizen


Ontdek de goedkoopste energie in Ruigahuizen

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu snel de goedkoopste stroom in Ruigahuizen (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Flexibele gasprijs
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Persoonlijke service
Hoge welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Sympatieke service
Aanzienlijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Gemakkelijk oversluiten
Interessante acties

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Nette klantenservice
Goede aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Hulp bij overstappen
Prominente kortingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
3 jaar vast of variabel
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Maandelijks bijstellen
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Nette service
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Flexibele gasprijs
Flinke welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Flexibele of vaste prijs
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Snel oversluiten
Flinke aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Ruigahuizen

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Ruigahuizen? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij binnen een paar seconden de meest goedkope gasleverancier. Met behulp van deze site zoek je snel alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw locatie en gasverbruik (De Friese Meren). Een geschikte gasmaatschappij aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Broek in Waterland.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente De Friese Meren.