Energie vergelijken Hardinxveld-Giessendam Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €258


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en vlug energieprijzen vergelijken in Hardinxveld-Giessendam? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Erkende organisaties zijn stroomleveranciers zoals bijv. E.ON en Qwint. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Hardinxveld-Giessendam? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend vergelijk je direct de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere verstrekker zie je de prijs per jaar en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Hulp nodig bij kiezen? Op deze pagina ontdek je praktische info over gas, stroom en licht in Hardinxveld-Giessendam.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Minder betalen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €184

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Hardinxveld-Giessendam? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Engie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Engie €150 €12,50 €1.547,00
3 jaar Engie €140 €3,89 €1.667,00
5 jaar Engie €0 €0 €1.787,00

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met behulp van onze tool vergelijk je razendsnel en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Hardinxveld-Giessendam”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Hardinxveld-Giessendam:

 1. E.ON
 2. Greenchoice
 3. Powerpeers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Hardinxveld-Giessendam waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (later op de avond, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welk tarief het meest geschikt is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik je relatief veel van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het vergt heel wat om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij RENDO Netwerken.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Hardinxveld-Giessendam? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Hardinxveld-Giessendam is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders hebben gewoonlijk speciale welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €129

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw gegevens.
 3. Filter de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie aankomende maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het nieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Hardinxveld-Giessendam zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Aan het einde van het jaar vind hiervoor een compensatie plaats. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Blijham.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Tip: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Doorslaggevend: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Hardinxveld-Giessendam


Profiteer van de goedkoopste energie in Hardinxveld-Giessendam

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Hardinxveld-Giessendam (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Zuid-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Nette service
Hoge aanbieding

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Online verbruik inzien
Scherpe welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Gemakkelijk oversluiten
Flinke aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Diverse prijsafspraken
Flinke welkomstkorting

logo current

Qurrent

Slimme meter
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Betalen in termijnen
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Variabele stroomprijzen
Aantrekkelijke kortingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Termijnbedrag wijzigen
Aanzienlijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Duidelijke voorwaarden
Hoge welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Flexibele gasprijs
Fikse welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Goede klantenservice
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Hardinxveld-Giessendam

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, om water op te warmen en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Hardinxveld-Giessendam? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je in minder dan een minuut de voordeligste leverancier. Op deze website vind je actuele gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Hardinxveld-Giessendam). Een voordelige gas leverancier ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Ruinen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Hardinxveld-Giessendam.