Energie vergelijken Ruinen Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €270


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Ruinen? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan erkende stroom maatschappijen zoals Budget Energie of NLE. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Ruinen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere maatschappij tref je de kosten per 12 maanden en de optionele korting voor nieuwe klanten. Is het onbekend voor jou? Op onze website vind je alle details over gas, stroom en licht in Ruinen.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €213

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft ontvang je een leuke korting. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Ruinen? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van EnergieFlex .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Premie/maand Jaarkosten
1 jaar EnergieFlex €240 €20 €1.594,70
3 jaar EnergieFlex €400 €11,11 €1.714,70
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.834,70

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Middels onze tool vergelijk je supersnel en soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Ruinen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Ruinen:

 1. Clean Energy
 2. Innova Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Ruinen waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in het weekend en met feestdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw stroom op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het is best lastig om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij HVC.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Ruinen? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de omgeving Ruinen is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers geven namelijk interessante welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €169

 1. Achterhaal hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De volgende energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. De aankomende overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Ruinen zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Drenthe. Iedere 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Luinjeberd.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt direct de goedkoopste energieleverancier voor jou. Cruciaal: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Suggestie: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Ruinen


Profiteer van de goedkoopste energie in Ruinen

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Bekijk nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Ruinen (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Drenthe)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De opties zijn vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Flexibele stroomprijs
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert panelen
2 jaar vast of variabel
Verleidelijke acties

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Verbruik aanpassen
Hoge aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Snel overstappen
Fikse welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
2 jarig contract
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Persoonlijk advies
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Snel overstappen
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Overstapservice
Verleidelijke acties

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Snel oversluiten
Goede welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Goede medewerkers
Fikse welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Ruinen

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Gas gebruiken we voor de verwarming, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Ruinen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je moeiteloos de meest voordelige gas aanbieder. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven uit de regio (De Wolden). Een geschikte leverancier gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Broek op Langedijk.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente De Wolden.