Energie vergelijken Harfsen Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €298


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Harfsen? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Erkende organisaties zijn aanbieders van stroom als Clean Energy en Leon Zeewolde. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Harfsen? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend vergelijk je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van iedere maatschappij ontdek je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de welkomstpremie. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze website blader je door uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Harfsen.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar vandaag nog €246

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Is dat zo? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Harfsen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Budget Energie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar Budget Energie €170 €14,17 €1.547,10
3 jaar Budget Energie €160 €4,44 €1.667,10
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.787,10

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Harfsen”. Daarnaast kun je sorteren op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Harfsen:

 1. Clean Energy
 2. Leon Zeewolde
 3. NLE

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Harfsen waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, in het weekend en nationale feestdagen). Welke type tarief het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Coteq Netbeheer.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Harfsen? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Harfsen zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en de voorwaarden opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Leveranciers hanteren huizenhoge welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €247

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jouw toekomstige energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Harfsen zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Gelderland. Na afloop van elk jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Bloemendaal.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft nu de aantrekkelijkste stroom maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Advies: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Aanwijzing: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Harfsen


Zo vind je de goedkoopste energie in Harfsen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu probleemloos de goedkoopste stroom in Harfsen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Gelderland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Goede medewerkers
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
2 jarig contract
Fikse welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Gemakkelijk oversluiten
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Variabele gasprijzen
Verleidelijke acties

logo current

Qurrent

Windtegoed
Duidelijke voorwaarden
Interessante kortingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
2 jaar vast of variabel
Hoge welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Vaste prijs stroom
Goede welkomstkorting

logo engie

Engie

100% duurzaam
Persoonlijk advies
Fikse welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Duidelijke voorwaarden
Hoge aanbieding

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Nette klantenservice
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Harfsen

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Harfsen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij gelijk de voordeligste maatschappij. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (Lochem). Een geschikte aanbieder ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Rumpt.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Lochem.