Energie vergelijken Rumpt Vergelijk alle energieleveranciers en krijg een korting tot €253


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Rumpt? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Hierbij kun je denken aan stroomleveranciers zoals Vrijopnaam en Innova Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Rumpt? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Aansluitend check je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van iedere aanbieder tref je wat je per jaar kwijt bent en de geldende welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl tref je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Rumpt.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €248

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dat zo? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen zijn prijziger dan een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Rumpt? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Energiedirect.nl.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Premie Korting/maand Totaal
1 jaar Energiedirect.nl €110 €9,17 €1.594,80
3 jaar Energiedirect.nl €420 €11,67 €1.714,80
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.834,80

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via deze website vergelijk je gauw en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Rumpt”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of filter op groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Rumpt:

 1. Vandebron
 2. Greenchoice
 3. Oxxio

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Rumpt waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van de energie in de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Maar let op: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Lees online nu alles over de aanbieder Leon Zeewolde.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Rumpt? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Rumpt is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas werken met formidabele welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €164

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Spot de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie nieuwe energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Rumpt zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Gelderland. Iedere 12 maanden heb je dan recht op een compensatie. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Lutjebroek.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt meteen de meest aantrekkelijke aanbieder voor jou. Hint: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Interessant: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Rumpt


Zo vind je de goedkoopste energie in Rumpt

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Rumpt (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Gelderland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Direct overstappen
Verleidelijke acties

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Verschillende contracten
Goede welkomstbonus

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Verschillende contracten
Prominente kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
3 jaar vast of variabel
Fikse welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Maandelijks bijstellen
Sublieme kortingen

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Betalen in termijnen
Hoge welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Duidelijke voorwaarden
Goede welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Tussentijds aanpassen
Aanzienlijke kortingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Nette service
Goede aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Behulpzame service
Hoge welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Snel af te sluiten
Aanzienlijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
1 jarig contract
Flinke welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Rumpt

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Rumpt? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan ontdek je gemakkelijk de goedkoopste gas aanbieder. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Geldermalsen). Een goedkope aanbieder kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Broekhuizenvorst.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Geldermalsen.