Energie vergelijken Harich Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €289


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en haastig energieprijzen vergelijken in Harich? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Toonaangevende partijen zijn stroomleveranciers als Energiedirect.nl of Leon Zeewolde. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Harich? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Aansluitend kies je de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna tref je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Per aanbieder vergelijk je de energiekosten per jaar en de eventuele. cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Op energieaanbiedingvergelijken.nl tref je handige info over gas, stroom en licht in Harich.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €175

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Is dat zo? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Harich? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Vattenfall.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Vattenfall €180 €15,00 €1.547,15
3 jaar Vattenfall €170 €4,72 €1.667,15
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.787,15

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Via onze tool vergelijk je vlot en eenvoudig groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Harich”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Harich:

 1. Eneco
 2. Huismerk Energie
 3. Powerpeers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Harich die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het vraagt nogal wat planning om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij Allure Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Harich? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In Harich zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie gedurende jouw contractperiode veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers kunnen een aanbod doen met hoge welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €276

 1. Bekijk wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De volgende energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De vernieuwde prijsafspraak wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Harich zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Blokker.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt meteen de meest aantrekkelijke stroomaanbieder voor jouw woning en verbruik. Aanwijzing: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Hint: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Harich


Overstappen naar de goedkoopste energie in Harich

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Kies nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Harich (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Simpele voorwaarden
Fikse aanbieding

logo essent

Essent

Betrouwbaar
2 jarig contract
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Snel af te sluiten
Fikse welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Eenvoudig afsluiten
Goede welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Snel af te sluiten
Goede welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene energie
Sympatieke service
Scherpe aanbieding

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
3 jaar vast of variabel
Concurrerende acties

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Snel af te sluiten
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Vaste prijs gas
Aantrekkelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
1 jaar vast of variabel
Flinke welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Persoonlijke service
Aantrekkelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Harich

Het verbruikte gas bepaalt deels de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Harich? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je zonder problemen de goedkoopste gasleverancier. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (De Friese Meren). Een geschikte organisatie gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Rutten.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente De Friese Meren.