Energie vergelijken Rutten Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €287


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Rutten? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Gerespecteerde organisaties zijn stroommaatschappijen als De Vastelastenbond en Vattenfall. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Rutten? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend vergelijk je direct de goedkoopste energieaanbieder. Van elke maatschappij check je de energiekosten per jaar en de geldende welkomstbonus. Direct meer informatie lezen? Via deze pagina check je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Rutten.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €261

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan krijg je een hogere korting. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Rutten? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Delta .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Premie/maand 12 maanden
1 jaar Delta €120 €10 €1.594,85
3 jaar Delta €110 €3,06 €1.714,85
5 jaar Delta €0 €0 €1.834,85

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dat is vaak niet het geval. Op basis van deze pagina vergelijk je supersnel en vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Rutten”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Rutten:

 1. E.ON
 2. Leon Zeewolde
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Rutten met een energieaansluiting beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je het grootste gedeelte van de energie in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Meer info? Bekijk details van leveranciers als MAIN Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Rutten? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Rutten zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en de voorwaarden schommelen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers bieden namelijk gigantische welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete loopt op tot €291

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De aankomende energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Rutten zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Flevoland. Na afloop van elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Lutjegast.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de goedkoopste maatschappij die past bij jouw situatie. Advies: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Suggestie: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Rutten


Stap over naar de goedkoopste energie in Rutten

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Rutten (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Flevoland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De opties zijn vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Vaste & variabele prijzen
Interessante acties

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Snel oversluiten
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Flexibele stroomprijs
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Goede medewerkers
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Verbruik advies
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Aangename service
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Diverse prijsafspraken
Interessante kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Gemakkelijk oversluiten
Interessante kortingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Gemakkelijk oversluiten
Interessante acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Hulp bij overstappen
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Simpele voorwaarden
Scherpe welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Flexibele of vaste prijs
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Rutten

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas wordt verbruikt voor de verwarming, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Rutten? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij binnen no-time de goedkoopste aanbieder. Op deze website vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de laagste gasprijzen uit de regio (Noordoostpolder). Een goedkope leverancier kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Broekland.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Noordoostpolder.