Energie vergelijken Blokker Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €239


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Blokker? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Gerespecteerde organisaties zijn stroomleveranciers als E.ON of NLE. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Blokker? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend zie je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere maatschappij ontdek je de kosten op jaarbasis en de beschikbare welkomstbonus. Direct meer informatie lezen? Hier ontdek je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Blokker.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Minder betalen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €189

Een lage gas- en stroomrekening Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Is dat zo? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten hebben hogere prijzen i.v.m. een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Blokker? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van NLE.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Premie/maand 12 maanden
1 jaar NLE €190 €15,83 €1.520,95
3 jaar NLE €370 €10,28 €1.640,95
5 jaar NLE €0 €0 €1.760,95

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Middels onze zoekmachine vergelijk je gauw en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Blokker”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Blokker:

 1. Anode Energie
 2. Fenor
 3. Oxxio

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Blokker met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je relatief veel van jouw stroom op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Onze tip is: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Check alle details over Oxxio.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Blokker? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Blokker zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract fluctueren. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas hanteren doorgaans immense welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €292

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie toekomstige energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe verbintenis is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Blokker zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Na afloop van elk jaar ontvang je een vereffening. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Voerendaal.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt eenvoudig de meest goedkope energiemaatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Suggestie: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Cruciaal: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Blokker


Stap over naar de goedkoopste energie in Blokker

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Blokker (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Flexibele stroomprijs
Hoge welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert panelen
Vaste & variabele prijzen
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Snel oversluiten
Aantrekkelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Direct overstappen
Fikse aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Inzicht in je verbruik
Flinke aanbieding

logo current

Qurrent

Windtegoed
3 jarig contract
Mooie welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Charmante service
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Vriendelijke service
Flinke welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Eenvoudig afsluiten
Mooie welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Goede klantenservice
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Duidelijke voorwaarden
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Blokker

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de energienota. Gas wordt verbruikt voor de verwarming, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Blokker? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je razendsnel de voordeligste aanbieder. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en ontdek aantrekkelijke gastarieven uit de regio (Hoorn). Een interessante leverancier kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Lutjegast.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw woning in de gemeente Hoorn.