Energie vergelijken Haringhuizen Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en gauw energieprijzen vergelijken in Haringhuizen? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Vertrouwde namen zijn stroommaatschappijen zoals bijv. E.ON en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Haringhuizen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna zie je regelrecht de goedkoopste energie. Van elke leverancier zie je de energiekosten per jaar en de geldende welkomstkorting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze website lees je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Haringhuizen.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €210

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als loyale klant is de kortingsactie nog gunstiger. Of toch niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in Haringhuizen? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Essent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Essent €190 €15,83 €1.547,20
3 jaar Essent €180 €5,00 €1.667,20
5 jaar Essent €0 €0 €1.787,20

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van deze pagina vergelijk je rap en vloeiend alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Haringhuizen”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Haringhuizen:

 1. DELTA
 2. Greenchoice
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Ieder adres in Haringhuizen met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van de stroom in de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het is best lastig om stroom vooral in de daluren te consumeren. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Anode Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Haringhuizen? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Haringhuizen is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden fluctueren. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas bieden vaak gigantische welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete loopt op tot €246

 1. Pluis uit wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en scherpste energie-leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw toekomstige energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Haringhuizen zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Holland. Per jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Blokzijl.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet direct de meest voordelige maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Let op: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Aanwijzing: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Haringhuizen


Vind de goedkoopste energie in Haringhuizen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Kies nu makkelijk de goedkoopste stroom in Haringhuizen (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de zoekresultaten en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Hulp bij overstappen
Flinke aanbieding

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Hulp bij overstappen
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Goede medewerkers
Fikse welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Verschillende contracten
Goede aanbieding

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Inzicht in je verbruik
Prominente kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Nette klantenservice
Mooie aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Flexibele gasprijs
Goede welkomstcadeaus

logo engie

Engie

ENGIE app
Charmante service
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Goede medewerkers
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Verschillende contracten
Aanzienlijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Meerdere contracten
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Haringhuizen

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, om water op te warmen en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Haringhuizen? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste gasmaatschappij. Met behulp van deze site zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de gunstigste gas-prijzen voor jouw verbruik (Hollands Kroon). Een voordelige maatschappij ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Ruurlo.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Hollands Kroon.