Energie vergelijken Blokzijl Start met vergelijken en bespaar tot €249


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en haastig energieprijzen vergelijken in Blokzijl? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Bekende namen zijn aanbieders van stroom zoals bijv. Energieflex en Leon Zeewolde. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Blokzijl? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker check je wat je per jaar kwijt bent en de aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Hulp nodig bij kiezen? Hier check je handige info over stroom, gas en licht in Blokzijl.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €233

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Wanneer je langere tijd klant wordt kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan kortdurende prijsafspraken. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Blokzijl? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Oxxio .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Leverancier Premie Korting/maand Overzicht
1 jaar Oxxio €200 €16,67 €1.521,00
3 jaar Oxxio €380 €10,56 €1.641,00
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.761,00

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je razendsnel en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Blokzijl”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Blokzijl:

 1. Eneco
 2. Fenor
 3. Vattenfall

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Blokzijl waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en met bijv. kerst). Welke van deze opties het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je relatief veel van de energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Ons advies: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Powerpeers.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Blokzijl? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Blokzijl is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen tijdens het contract wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en direct overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen hebben gewoonlijk aantrekkelijke welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €274

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw gegevens.
 3. Spot de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie aankomende aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Blokzijl zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Overijssel. Aan het einde van het jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Vogelenzang.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de aantrekkelijkste leverancier voor jouw woning en verbruik. Advies: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Doorslaggevend: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Blokzijl


Zo vind je de goedkoopste energie in Blokzijl

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Zoek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Blokzijl (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Overijssel)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Vriendelijke service
Aanzienlijke acties

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Vaste prijs gas
Mooie welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
1 jarig contract
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
2 jaar vast of variabel
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Goede klantenservice
Scherpe welkomstkorting

logo current

Qurrent

NL windenergie
Eenvoudig afsluiten
Hoge welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
3 jaar vast of variabel
Flinke welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Goede service
Verleidelijke kortingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Inzicht in je verbruik
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Online account
Mooie welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
2 jarig contract
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Inzicht in je verbruik
Interessante kortingen


Prijzen gas vergelijken in Blokzijl

Het verbruikte gas bepaalt deels de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Blokzijl? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je razendsnel de meest goedkope aanbieder. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Steenwijkerland). Een voordelige organisatie kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Lutjewinkel.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Steenwijkerland.