Energie vergelijken Ruurlo Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €295


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Ruurlo? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Bekende namen zijn stroommaatschappijen zoals bijv. UnitedConsumers of HVC. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Ruurlo? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens check je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere aanbieder ontdek je de prijs per jaar en de optionele welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina check je alle details over stroom, gas en licht in Ruurlo.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar vandaag nog €277

De goedkoopste stroom en gas Een voordeliger energiecontract.Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren hebben hogere prijzen i.v.m. kortlopende contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Ruurlo? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Budget Energie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Korting/maand 12 maanden
1 jaar Budget Energie €130 €10,83 €1.594,90
3 jaar Budget Energie €120 €3,33 €1.714,90
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.834,90

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van deze website vergelijk je razendsnel en zonder problemen de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Ruurlo”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van wind of de zon. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Ruurlo:

 1. E.ON
 2. Leon Zeewolde
 3. Qwint

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Ruurlo met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welke type tarief het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij een belangrijk deel van de stroom tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het is een hele klus om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk direct de aanbieder NLE.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Ruurlo? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? En welk type tarief past bij mij? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Ruurlo zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen + overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers bieden je interessante welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €252

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en voordeligste leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw nieuwe energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe verbintenis is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Ruurlo zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Gelderland. Elke 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Lutjewinkel.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je treft meteen de goedkoopste stroom maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Interessant: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Tip: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Ruurlo


Vind de goedkoopste energie in Ruurlo

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Ruurlo (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Gelderland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Snel oversluiten
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Slim besparen
Contract wijzigen
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Aangename service
Fikse aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Aangename service
Scherpe welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Nette klantenservice
Prominente kortingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Flexibele gasprijs
Concurrerende acties

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Nette service
Mooie welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Eenvoudig afsluiten
Mooie aanbiedingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
2 jaar vast of variabel
Verleidelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Snel oversluiten
Aantrekkelijke kortingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Direct overstappen
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Tussentijds aanpassen
Concurrerende acties


Prijzen gas vergelijken in Ruurlo

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Ruurlo? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij gelijk de meest goedkope leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en achterhaal de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Berkelland). Een geschikte aanbieder ontdekt? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Broeksterwoude.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Berkelland.