Energie vergelijken Harkema Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €268


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en snel energieprijzen vergelijken in Harkema? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan erkende stroomleveranciers zoals E.ON of Oxxio. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Harkema? Vergelijk energieprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend kies je de looptijd van jouw energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend vind je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Per verstrekker vind je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke welkomstkorting. Is het nieuw voor jou? Op deze pagina ontdek je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Harkema.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €276

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: het energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Als je kiest voor een lange periode zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Harkema? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Eneco .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Korting Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Eneco €200 €16,67 €1.547,25
3 jaar Eneco €190 €5,28 €1.667,25
5 jaar Eneco €0 €0 €1.787,25

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Veel mensen denken dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dat is vaak niet het geval. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je supersnel en gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Harkema”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Voorbeelden van groene energie in Harkema:

 1. Vandebron
 2. Leon Zeewolde
 3. Oxxio

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Harkema waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je relatief veel van jouw energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Maar let op: het vergt heel wat om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Budget Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Harkema? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Harkema zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen tijdens het contract wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en direct overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers bieden je goede welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €152

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie nieuwgekozen maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Harkema zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Per jaar ontvang je een vereffening. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Boazum.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt meteen de aantrekkelijkste energieaanbieder die past bij jouw situatie. Interessant: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Selecteer een overstapdatum. Aanwijzing: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Harkema


Vind de goedkoopste energie in Harkema

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Harkema (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Aangename service
Concurrerende acties

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Goede klantenservice
Sublieme acties

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Online verbruik inzien
Sublieme acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
3 jarig contract
Mooie welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Vaste & variabele prijzen
Scherpe welkomstbonus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Persoonlijk advies
Flinke welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Aangename service
Aanzienlijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Online verbruik inzien
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Diverse prijsafspraken
Interessante acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Simpele voorwaarden
Fikse aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Online account
Aanzienlijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Maandelijks bijstellen
Goede welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Harkema

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Harkema? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je snel de meest voordelige gasmaatschappij. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de laagste gastarieven voor jouw verbruik (Achtkarspelen). Een passende gas leverancier gevonden? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Ryptsjerk.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Achtkarspelen.