Energie vergelijken Ryptsjerk Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €257


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Ryptsjerk? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Waarschijnlijk ken jij stroommaatschappijen als Essent en Innova Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Ryptsjerk? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Per aanbieder zie je de kosten op jaarbasis en de optionele welkomstbonus. Hulp nodig bij kiezen? Hier vind je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Ryptsjerk.

Alle leveranciers

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €228

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: langdurige overeenkomsten zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Zoek je een goedkoop energiecontract in Ryptsjerk? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Vattenfall .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Korting Premie/maand Totaal
1 jaar Vattenfall €140 €11,67 €1.594,95
3 jaar Vattenfall €130 €3,61 €1.714,95
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.834,95

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & zonder problemen de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Ryptsjerk”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Ryptsjerk:

 1. Vandebron
 2. Innova Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Ryptsjerk met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welk soort tarief het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij een belangrijk deel van de energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Ryptsjerk? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Ryptsjerk zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en de voorwaarden opnieuw bepaald worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen bieden je interessante welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €155

 1. Pluis uit wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie nieuwgekozen aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Ryptsjerk zonnepanelen op jullie huis? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Elk jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Luttelgeest.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft meteen de meest aantrekkelijke stroom maatschappij die past bij jouw situatie. Aanwijzing: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Interessant: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Ryptsjerk


Profiteer van de goedkoopste energie in Ryptsjerk

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu meteen de goedkoopste stroom in Ryptsjerk (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Persoonlijke service
Mooie welkomstpremie

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Tussentijds aanpassen
Goede welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Charmante service
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Snel overstappen
Goede welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Tussentijds aanpassen
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
Snel af te sluiten
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
3 jaar vast of variabel
Fikse aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Online verbruik inzien
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Snel overstappen
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Flexibele gasprijs
Aanzienlijke acties

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
2 jarig contract
Aantrekkelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Simpele voorwaarden
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Ryptsjerk

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Ryptsjerk? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je binnen no-time de meest betaalbare leverancier. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (Tytsjerksteradiel). Een geschikte leverancier achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Bronkhorst.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Tytsjerksteradiel.