Energie vergelijken Harmelen Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €286


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Harmelen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Hierbij kun je denken aan aanbieders van stroom als bijvoorbeeld Anode Energie of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Harmelen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Per energieaanbieder tref je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina tref je praktische info over gas, stroom en licht in Harmelen.

Alle energiemaatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €220

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: lange verbintenissen zijn prijziger dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Harmelen? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Qurrent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Bonus/maand Overzicht
1 jaar Qurrent €230 €19,17 €1.547,40
3 jaar Qurrent €220 €6,11 €1.667,40
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.787,40

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met behulp van deze website vergelijk je vlot en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Harmelen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Harmelen:

 1. Budget Energie
 2. Energieflex
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Harmelen met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je relatief veel van jouw energie tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij DELTA.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Harmelen? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Harmelen is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven binnen jouw contract wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers hanteren doorgaans interessante welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €169

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw situatie.
 3. Filter de beste en voordeligste leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Je nieuwgekozen energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Harmelen zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Utrecht. Na een periode van een jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Boekel.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke leverancier die past bij jouw situatie. Aanwijzing: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Goed om te weten: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Harmelen


Stap over naar de goedkoopste energie in Harmelen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Harmelen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Utrecht)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Variabele gasprijzen
Goede aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Vriendelijke service
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Charmante service
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Flexibele of vaste prijs
Concurrerende kortingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Goede medewerkers
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene stroom
Direct overstappen
Aantrekkelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Goede service
Goede welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Flexibele of vaste prijs
Scherpe aanbiedingen

logo engie

Engie

100% duurzaam
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Vaste prijs gas
Verleidelijke acties

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Goede medewerkers
Mooie welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Maandelijks bijstellen
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Harmelen

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om ons huis te verwarmen, voor warm water en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Harmelen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken check je meteen de meest betaalbare gas aanbieder. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Woerden). Een passende organisatie ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken s-Gravendeel.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Woerden.