Energie vergelijken Haskerdijken Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €296


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en gauw energieprijzen vergelijken in Haskerdijken? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk hierbij aan aanbieders van stroom zoals Budget Energie of Vattenfall. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Haskerdijken? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend ontdek je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker vergelijk je de prijs per jaar en de aantrekkelijke welkomstkorting. Is het onbekend voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je alle details over gas, stroom en licht in Haskerdijken.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €264

Een lage gas- en stroomrekening Een voordeliger energiecontract.Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan krijg je een hogere korting. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Haskerdijken? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Korting Bonus/maand Overzicht
1 jaar Energiedirect.nl €120 €10 €1.547,60
3 jaar Energiedirect.nl €260 €7,22 €1.667,60
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.787,60

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en soepel groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Haskerdijken”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Haskerdijken:

 1. Vandebron
 2. Fenor
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Haskerdijken met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw stroom op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Vergeet niet: het is soms best moeilijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Lees online nu alles over de aanbieder Energieflex.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Haskerdijken? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Haskerdijken is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, direct in januari, en halverwege in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders werken met serieuze welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €201

 1. Controleer hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie nieuwgekozen energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Haskerdijken zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Per jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Boesingheliede.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt direct de goedkoopste stroom maatschappij voor jouw woning en verbruik. Tip: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Interessant: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Haskerdijken


Overstappen naar de goedkoopste energie in Haskerdijken

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu probleemloos de goedkoopste stroom in Haskerdijken (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Tussentijds aanpassen
Flinke welkomstbonus

logo essent

Essent

Jaren actief
Goede service
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Flexibele gasprijs
Prominente acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Vaste & variabele prijzen
Fikse aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Nette klantenservice
Prominente kortingen

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Online verbruik inzien
Scherpe welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Persoonlijke service
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

ENGIE app
Simpele voorwaarden
Scherpe welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
2 jaar vast of variabel
Fikse aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Hulp bij overstappen
Mooie welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Flexibele of vaste prijs
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Haskerdijken

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energienota. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Haskerdijken? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan tref jij makkelijk de goedkoopste gas aanbieder. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Heerenveen). Een geschikte gas leverancier kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken s-Heer Abtskerke.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw woning in de gemeente Heerenveen.