Energie vergelijken Hasselt Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Hasselt? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk hierbij aan stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Clean Energy of Qwint. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Hasselt? Vergelijk energieprijzen voor jouw woning. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Hierna bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend check je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke energieaanbieder vergelijk je de energiekosten per jaar en de eventuele. korting. Advies nodig? Op deze pagina blader je door bruikbare info over gas, stroom en licht in Hasselt.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €221

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Hasselt? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Budget Energie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Korting Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €140 €11,67 €1.547,70
3 jaar Budget Energie €280 €7,78 €1.667,70
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.787,70

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je razendsnel en moeiteloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Hasselt”. Tip: filter nu ook op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Hasselt:

 1. Energiedirect.nl
 2. Greenchoice
 3. UnitedConsumers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Hasselt met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welk soort tarief het meest geschikt is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van de stroom op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder Essent.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Hasselt? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan heb je daar geen profijt van. In Hasselt is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk je bestaande energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen werken met enorme welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €295

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De aankomende aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Hasselt zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Overijssel. Elke 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. We spreken dan over salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Boksum.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt eenvoudig de meest aantrekkelijke maatschappij voor jou. Hint: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Tip: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Hasselt


Zo vind je de goedkoopste energie in Hasselt

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu meteen de goedkoopste stroom in Hasselt (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Overijssel)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Goede service
Aanzienlijke kortingen

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Direct overstappen
Mooie welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Flexibele gasprijs
Mooie welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Vaste prijs stroom
Aantrekkelijke acties

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Direct overstappen
Hoge welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groene stroom
Persoonlijk advies
Sublieme kortingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Vaste prijs gas
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Overstapservice
Interessante acties

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Vriendelijke service
Prominente acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Verbruik advies
Verleidelijke acties

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
3 jarig contract
Interessante kortingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Aangename service
Sublieme kortingen


Prijzen gas vergelijken in Hasselt

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Hasselt? Door onze gas-vergelijker te gebruiken check je gelijk de goedkoopste leverancier. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en ontdek de goedkoopste gasprijzen voor jouw woning (Zwartewaterland). Een aantrekkelijke organisatie gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken s-Heer Hendrikskinderen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Zwartewaterland.