Energie vergelijken Boksum Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €231


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Boksum? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan stroomleveranciers als Energiedirect.nl of Powerpeers. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Boksum? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Verder kies je de ideale looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens check je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke organisatie vergelijk je de prijs per jaar en de eventuele. cashback-korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je rijke informatie over gas, stroom en licht in Boksum.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot wel €220

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren hebben hogere prijzen i.v.m. kortlopende contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Boksum? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Eneco.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Termijn Leverancier Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar Eneco €150 €12,50 €1.521,50
3 jaar Eneco €160 €4,44 €1.641,50
5 jaar Eneco €0 €0 €1.761,50

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. En dat draagt bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels onze tool vergelijk je razendsnel en soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Boksum”. Je kunt ook filteren op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Boksum:

 1. Energiedirect.nl
 2. Leon Zeewolde
 3. UnitedConsumers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Boksum met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou het beste is, verschilt per situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van de energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het is niet altijd gemakkelijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Enduris.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Boksum? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Boksum is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen worden herberekend. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders hanteren doorgaans gigantische welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €143

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De nieuwgekozen energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Boksum zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Voorthuizen.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt nu de aantrekkelijkste aanbieder voor jou. Advies: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Aanwijzing: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Boksum


Overstappen naar de goedkoopste energie in Boksum

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Kies nu snel de goedkoopste stroom in Boksum (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstbonus

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Online account
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Charmante service
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Goede medewerkers
Hoge welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Gemakkelijk oversluiten
Prominente kortingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Betalen in termijnen
Scherpe welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
3 jaar vast of variabel
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

ENGIE app
Overstaphulp
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Termijnbedrag wijzigen
Hoge aanbieding

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Snel af te sluiten
Mooie welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Nette klantenservice
Prominente acties


Prijzen gas vergelijken in Boksum

Het verbruik van gas bepaalt deels de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om onze woningen op te warmen, om te douchen en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Boksum? Door onze gas-vergelijker te gebruiken tref jij makkelijk de meest goedkope gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je actuele gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (Menameradiel). Een goedkope leverancier ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Maarssen.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Menameradiel.