Energie vergelijken Hattemerbroek Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €238


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Hattemerbroek? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Toonaangevende partijen zijn stroomleveranciers als E.ON of Greenchoice. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Hattemerbroek? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het is een fluitje van een cent. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna bepaal je de looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend zie je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van iedere aanbieder vind je de prijs per jaar en de eventuele. welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina ontdek je praktische info over gas, stroom en licht in Hattemerbroek.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €267

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Hattemerbroek? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Essent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Bonus Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Essent €160 €13,33 €1.547,80
3 jaar Essent €300 €8,33 €1.667,80
5 jaar Essent €0 €0 €1.787,80

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met deze pagina vergelijk je gauw en soepel de populaire groene stroom leveranciers. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Hattemerbroek”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Hattemerbroek:

 1. Eneco
 2. Huismerk Energie
 3. Oxxio

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Hattemerbroek waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en nationale feestdagen). Welke type tarief het meest geschikt is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je relatief veel van de energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het is best lastig om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Ons advies: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Greenchoice.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Hattemerbroek? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Hattemerbroek is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en snel overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers stunten met fantastische welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €178

 1. Bekijk wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Filter de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De toekomstige energieaanbieder regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Hattemerbroek zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Gelderland. Aan het einde van het jaar compenseren ze je hiervoor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Bontebok.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt in een oogopslag de goedkoopste stroomleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Belangrijk: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Aanwijzing: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Hattemerbroek


Zo vind je de goedkoopste energie in Hattemerbroek

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu probleemloos de goedkoopste stroom in Hattemerbroek (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Gelderland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Flexibele of vaste prijs
Verleidelijke acties

logo essent

Essent

Slim besparen
Goede service
Flinke welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
3 jarig contract
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Online account
Goede aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Inzicht in je verbruik
Interessante acties

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Online verbruik inzien
Aantrekkelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Duidelijke voorwaarden
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Snel af te sluiten
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Snel af te sluiten
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Flexibele gasprijs
Sublieme kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Goede klantenservice
Flinke welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Hattemerbroek

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Hattemerbroek? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je snel de meest betaalbare maatschappij. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Oldebroek). Een goedkope partij ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken s-Heerenbroek.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en regel de overstap online in de gemeente Oldebroek.