Energie vergelijken Haule Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €260


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en razendsnel energieprijzen vergelijken in Haule? De keuze is vandaag de dag erg groot. Gerespecteerde organisaties zijn stroom maatschappijen als Engie en Innova Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Haule? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Verder maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna vind je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere organisatie ontdek je de prijs per jaar en de hoogte van de cashback-korting. Hulp nodig bij kiezen? Hier blader je door alle info over gas, stroom en licht in Haule.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €196

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dat zo? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Zoek je een goedkoop energiecontract in Haule? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Eneco .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Eneco €170 €14,17 €1.547,85
3 jaar Eneco €310 €8,61 €1.667,85
5 jaar Eneco €0 €0 €1.787,85

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van onze tool vergelijk je razendsnel en eenvoudig de populaire groene stroom leveranciers. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Haule”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Haule:

 1. E.ON
 2. Innova Energie
 3. Oxxio

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Haule waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welke van deze opties het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan de helft van de stroom op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Ga aan de slag met energie van Huismerk Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Haule? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Haule is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je jouw energierekening te hoog? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas geven namelijk aantrekkelijke welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €146

 1. Controleer wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Sorteer de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie aankomende energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. De aankomende overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Haule zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Boornbergum.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij voor jou. Doorslaggevend: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Aanwijzing: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Haule


Vind de goedkoopste energie in Haule

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Check nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Haule (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Flexibele gasprijs
Scherpe welkomstbonus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Charmante service
Goede aanbieding

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Flexibele stroomprijs
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Direct overstappen
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Overstaphulp
Hoge welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Vaste prijs stroom
Interessante kortingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
2 jarig contract
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Verbruik advies
Interessante acties

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Vaste prijs stroom
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Snel af te sluiten
Concurrerende acties

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Verschillende contracten
Flinke welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Persoonlijk advies
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Haule

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Haule? Met behulp van onze gas-vergelijker zoek jij moeiteloos de meest goedkope maatschappij. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Ooststellingwerf). Een passende maatschappij achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken s-Heerenhoek.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Ooststellingwerf.