Energie vergelijken Haulerwijk Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €295


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Haulerwijk? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Ongetwijfeld ken je wel aanbieders van stroom zoals E.ON of Greenchoice. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Haulerwijk? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker check je de energiekosten per jaar en de optionele korting voor nieuwe klanten. Hulp nodig bij kiezen? Hier vind je rijke informatie over gas, stroom en licht in Haulerwijk.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €177

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Haulerwijk? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van NLE .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Aanbieder Bonus Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar NLE €180 €15,00 €1.547,90
3 jaar NLE €320 €8,89 €1.667,90
5 jaar NLE €0 €0 €1.787,90

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met de vergelijker vergelijk je vlot en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Haulerwijk”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Haulerwijk:

 1. Budget Energie
 2. Engie
 3. UnitedConsumers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Haulerwijk met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het valt soms tegen om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij HVC.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Haulerwijk? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In Haulerwijk is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen en overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen bieden je huizenhoge welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €162

 1. Ga na wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie aanstaande energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Het nieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Haulerwijk zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Boornzwaag.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet eenvoudig de voordeligste stroomleverancier voor jouw situatie. Doorslaggevend: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Advies: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Haulerwijk


Vind de goedkoopste energie in Haulerwijk

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu snel de goedkoopste stroom in Haulerwijk (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Duidelijke voorwaarden
Goede welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Hulp bij overstappen
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Goede klantenservice
Fikse aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Persoonlijk advies
Mooie welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
1 jarig contract
Goede aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Sympatieke service
Scherpe welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Betalen in termijnen
Hoge welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
2 jaar vast of variabel
Concurrerende kortingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Eenvoudig afsluiten
Verleidelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Meerdere contracten
Goede welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Overstapservice
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Direct overstappen
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Haulerwijk

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Haulerwijk? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je gemakkelijk de goedkoopste gasleverancier. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen in jouw woonplaats (Ooststellingwerf). Een geschikte partij achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Den Bosch.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Ooststellingwerf.