Energie vergelijken Boornzwaag Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €258


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Boornzwaag? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Vertrouwde namen zijn stroomleveranciers als Vandebron of HVC. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Boornzwaag? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Het is simpel. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (een dubbele of enkele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van de verbintenis (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend check je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker tref je de prijs per jaar en de eventuele. welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Op deze pagina check je praktische info over gas, stroom en licht in Boornzwaag.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €210

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft krijg je een hogere korting. Is dit waar? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Boornzwaag? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Green Choice .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Premie/maand 12 maanden
1 jaar Green Choice €190 €15,83 €1.521,70
3 jaar Green Choice €200 €5,56 €1.641,70
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.761,70

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels deze pagina vergelijk je gauw en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Boornzwaag”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Boornzwaag:

 1. Allure Energie
 2. Greenchoice
 3. Oxxio

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Boornzwaag met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het grootste gedeelte van de energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk direct de aanbieder Cogas.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Boornzwaag? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Boornzwaag is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen bieden je speciale welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €206

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie toekomstige energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het nieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Boornzwaag zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Elk jaar ontvang je een vereffening. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Vortum-Mullem.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt direct de meest goedkope aanbieder voor jouw woning en verbruik. Hint: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Suggestie: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Boornzwaag


Vind de goedkoopste energie in Boornzwaag

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu direct de goedkoopste stroom in Boornzwaag (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Overstapservice
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
1 jaar vast of variabel
Goede aanbieding

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
1 jarig contract
Goede welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
2 jarig contract
Aantrekkelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Betalen in termijnen
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene energie
Sympatieke service
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Aangename service
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
1 jarig contract
Scherpe aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Variabele gasprijzen
Scherpe aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Nette service
Sublieme acties

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Vaste prijs gas
Flinke welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Boornzwaag

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Boornzwaag? Met behulp van onze gas-vergelijker bekijk jij in minder dan een minuut de goedkoopste aanbieder. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en ontdek aantrekkelijke gastarieven voor jouw verbruik (De Friese Meren). Een passende partij gevonden? Stap dan direct online over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Maasbree.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente De Friese Meren.