Energie vergelijken Den Bosch Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €231


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Den Bosch? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Je hebt vast gehoord van leveranciers van stroom zoals Engie of Qurrent. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Den Bosch? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend check je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere aanbieder tref je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door praktische info over gas, stroom en licht in Den Bosch.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot wel €210

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in Den Bosch? Selecteer dan een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Essent .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Korting/maand Totaal
1 jaar Essent €120 €10 €1.595,60
3 jaar Essent €260 €7,22 €1.715,60
5 jaar Essent €0 €0 €1.835,60

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van de vergelijker vergelijk je gauw en soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Den Bosch”. Je kunt ook filteren op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Den Bosch:

 1. De Vastelastenbond
 2. Huismerk Energie
 3. Oxxio

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Den Bosch waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Verbruik je relatief veel van de energie rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het is niet altijd gemakkelijk om energie met name in de daluren te gebruiken. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Enduris.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Den Bosch? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In Den Bosch zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen en snel overstappen. En de besparing is niet mals. Energieaanbieders hebben gewoonlijk sensationele welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €296

 1. Controleer of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Kies de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De toekomstige leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Den Bosch zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Brabant. Na afloop van elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Maasbree.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet meteen de goedkoopste aanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Cruciaal: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Goed om te weten: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Den Bosch


Vind de goedkoopste energie in Den Bosch

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Den Bosch (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Brabant)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Aangename service
Hoge welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Verbruik advies
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Verbruik aanpassen
Fikse aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Charmante service
Scherpe welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Goede service
Verleidelijke acties

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
3 jaar vast of variabel
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Variabele stroomprijzen
Aantrekkelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Sympatieke service
Hoge welkomstkorting

logo engie

Engie

ENGIE app
Persoonlijke service
Sublieme acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Persoonlijk advies
Goede welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Verbruik aanpassen
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Den Bosch

Gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Den Bosch? Door onze gas-vergelijker te gebruiken tref jij meteen de voordeligste gasmaatschappij. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen uit de regio (s-Hertogenbosch). Een betaalbare aanbieder gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In dat tijdvak ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Budel.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente s-Hertogenbosch.