Energie vergelijken Hauwert Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €245


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Hauwert? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Bekende namen zijn stroomleveranciers als bijvoorbeeld Energieflex en NLE. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Hauwert? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens vergelijk je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Per energieaanbieder vergelijk je de energiekosten per jaar en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Hauwert.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €200

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan krijg je een hogere korting. Is dit waar? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Zoek je een goedkoop energiecontract in Hauwert? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Oxxio .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Korting Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Oxxio €190 €15,83 €1.547,95
3 jaar Oxxio €330 €9,17 €1.667,95
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.787,95

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van deze pagina vergelijk je razendsnel en gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Hauwert”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Hauwert:

 1. De Vastelastenbond
 2. Engie
 3. Qurrent

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Hauwert met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en met feestdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij een belangrijk deel van de energie op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk alles over de maatschappij Innova Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Hauwert? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In Hauwert zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders bieden je aantrekkelijke welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €277

 1. Ga na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Zoek de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je toekomstige leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe verbintenis zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Hauwert zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Na afloop van elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Borculo.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt direct de meest voordelige energieaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Tip: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Cruciaal: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Hauwert


Vind de goedkoopste energie in Hauwert

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Hauwert (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Contract wijzigen
Prominente kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Flexibele gasprijs
Aanzienlijke acties

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Contract wijzigen
Hoge welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Snel overstappen
Aantrekkelijke acties

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Direct overstappen
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Betalen in termijnen
Hoge aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Duidelijke voorwaarden
Fikse aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Verbruik advies
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Flexibele stroomprijs
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Snel oversluiten
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Snel overstappen
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Verschillende contracten
Prominente acties


Prijzen gas vergelijken in Hauwert

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Hauwert? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je binnen no-time de meest goedkope aanbieder. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de laagste gasprijzen voor jouw situatie (Medemblik). Een voordelige gasmaatschappij aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In deze periode kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Saaksum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Medemblik.