Energie vergelijken Saaksum Start met vergelijken en bespaar wel €266


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Saaksum? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Hierbij kun je denken aan stroom maatschappijen als bijvoorbeeld De Vastelastenbond of MAIN Energie. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Saaksum? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend check je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere verstrekker zie je de prijs per jaar en de eventuele. welkomstkorting. Alles weten over contracten en tarieven? Hier lees je alle info over gas, stroom en licht in Saaksum.

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €193

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als je lang kant blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Saaksum? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van Eneco.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Korting/maand Overzicht
1 jaar Eneco €130 €10,83 €1.595,65
3 jaar Eneco €270 €7,50 €1.715,65
5 jaar Eneco €0 €0 €1.835,65

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van deze pagina vergelijk je razendsnel en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Saaksum”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Saaksum:

 1. E.ON
 2. Energieflex
 3. Pure Energie

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Saaksum waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het is soms best moeilijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Westland Infra.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Saaksum? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In de regio Saaksum zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken opnieuw bepaald worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen hanteren interessante welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €151

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven aangepast op jouw woning.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De toekomstige energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Saaksum zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Groningen. Is er een contractjaar verstreken, dan zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Maasdam.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de voordeligste stroom maatschappij die past bij jouw situatie. Suggestie: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Advies: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Saaksum


Overstappen naar de goedkoopste energie in Saaksum

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu direct de goedkoopste stroom in Saaksum (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Groningen)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Vaste prijs gas
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Duidelijke voorwaarden
Flinke welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
1 jarig contract
Verleidelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Tussentijds aanpassen
Scherpe welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Goede medewerkers
Mooie welkomstpremie

logo current

Qurrent

NL windenergie
Vriendelijke service
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Nette klantenservice
Prominente acties

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Overstaphulp
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Snel overstappen
Mooie welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Flexibele gasprijs
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Duidelijke voorwaarden
Scherpe welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Direct overstappen
Hoge aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Saaksum

Gasverbruik vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, voor warm water en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Saaksum? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij binnen een paar seconden de aantrekkelijkste aanbieder. Op deze website kun je alle gasprijzen bekijken, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenvoor jouw locatie en gasverbruik (Zuidhorn). Een interessante organisatie aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Buggenum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Zuidhorn.