Energie vergelijken Havelte Vergelijk de energieaanbieders en krijg kortingen tot wel €241


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en snel energieprijzen vergelijken in Havelte? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Erkende organisaties zijn stroomaanbieders als Engie en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Havelte? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en kies het type meter (dubbel of enkel). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens vind je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van elke verstrekker zie je wat je per jaar kwijt bent en de optionele korting voor nieuwe klanten. Hulp nodig bij kiezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl tref je alle details over gas, stroom en licht in Havelte.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €220

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gewoon voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Direct een goedkoop energiecontract in Havelte? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Qurrent .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Qurrent €200 €16,67 €1.548,00
3 jaar Qurrent €340 €9,44 €1.668,00
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.788,00

Naarmate de contractperiode toeneemt ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je rap en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Havelte”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Havelte:

 1. Anode Energie
 2. Innova Energie
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Havelte waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij meer dan 50% van de energie op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Lees online nu alles over de aanbieder Leon Zeewolde.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Havelte? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Havelte is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen veranderen. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en dan overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers bieden namelijk goede welkomstbonussen. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €187

 1. Achterhaal hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Je nieuwgekozen leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Dit fonkelnieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Havelte zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Aan het einde van het jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Borger.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ontdekt ogenblikkelijk de meest goedkope leverancier voor jouw situatie. Belangrijk: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Hint: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Havelte


Profiteer van de goedkoopste energie in Havelte

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Vind nu direct de goedkoopste stroom in Havelte (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Overstapservice
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
3 jaar vast of variabel
Aanzienlijke acties

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Goede klantenservice
Sublieme acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Online account
Scherpe welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
1 jarig contract
Goede welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Verbruik advies
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
1 jaar vast of variabel
Scherpe aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
3 jaar vast of variabel
Concurrerende kortingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Snel af te sluiten
Flinke welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
3 jaar vast of variabel
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Goede service
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Nette klantenservice
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Havelte

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, voor warm water en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Havelte? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je eenvoudig de voordeligste gasmaatschappij. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Westerveld). Een geschikte gas leverancier ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Saasveld.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Westerveld.