Energie vergelijken Heeg Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Heeg? De keuze is vandaag de dag erg groot. Ongetwijfeld ken je wel stroomaanbieders als Budget Energie en Huismerk Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Heeg? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Verder maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per organisatie vergelijk je de kosten op jaarbasis en de eventuele. korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Hier check je alle details over gas, stroom en licht in Heeg.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €254

Een lage stroom- en gasrekening. Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Heeg? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Budget Energie .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €250 €20,83 €1.548,25
3 jaar Budget Energie €390 €10,83 €1.668,25
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.788,25

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dat is vaak niet het geval. Via deze pagina vergelijk je rap en vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Heeg”. Tip: filter nu ook op energie van windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Heeg:

 1. Energiedirect.nl
 2. Energieflex
 3. Qwint

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Heeg die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, in het weekend en met bijv. kerst). Welke optie voor jou het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het is niet altijd gemakkelijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk aan de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Onze tip is: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Ga aan de slag met energie van Oxxio.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Heeg? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Heeg zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen aangepast worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas hanteren doorgaans goede welkomstacties. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €292

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Selecteer de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De volgende maatschappij regelt de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Heeg zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Bornerbroek.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de meest aantrekkelijke energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Doorslaggevend: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Interessant: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Heeg


Vind de goedkoopste energie in Heeg

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Check nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Heeg (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Vaste prijs gas
Hoge aanbieding

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Flexibele gasprijs
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Goede service
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Overstaphulp
Fikse welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Persoonlijke service
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

NL windenergie
Nette klantenservice
Fikse welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Gemakkelijk oversluiten
Flinke aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Snel overstappen
Mooie aanbiedingen

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Flexibele gasprijs
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Sympatieke service
Scherpe welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Vriendelijke service
Prominente acties

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Flexibele of vaste prijs
Aanzienlijke acties


Prijzen gas vergelijken in Heeg

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, voor een lekker warm bad en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Heeg? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vind je gelijk de goedkoopste leverancier. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Súdwest-Fryslân). Een interessante leverancier kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Sappemeer.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.