Energie vergelijken Sappemeer Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €245


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en spoedig energieprijzen vergelijken in Sappemeer? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Hierbij kun je denken aan leveranciers van stroom als bijvoorbeeld Anode Energie en Qurrent. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Sappemeer? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Vervolgens kies je de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna check je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij ontdek je de jaarlijkse kosten en de geldende cashback-korting. Advies nodig? Op deze pagina check je alle details over stroom, gas en licht in Sappemeer.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €177

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gewoon voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft ontvang je een leuke korting. Is dat zo? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren hebben hogere prijzen i.v.m. kortlopende contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Sappemeer? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Energiedirect.nl.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Premie Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Energiedirect.nl €190 €15,83 €1.595,95
3 jaar Energiedirect.nl €330 €9,17 €1.715,95
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.835,95

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. En dat draagt bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met onze zoekmachine vergelijk je gauw en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Sappemeer”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Sappemeer:

 1. DELTA
 2. Leon Zeewolde
 3. NLE

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Sappemeer met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welke van deze opties het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk alles over de maatschappij Anode Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Sappemeer? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Sappemeer zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen werken met serieuze welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €172

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Filter de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De nieuwgekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het kersverse contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Sappemeer zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Groningen. Na een periode van een jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Macharen.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt direct de meest voordelige energieaanbieder die past bij jouw situatie. Interessant: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Belangrijk: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Sappemeer


Vind de goedkoopste energie in Sappemeer

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Vind nu makkelijk de goedkoopste stroom in Sappemeer (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Groningen)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De opties zijn vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Flexibele gasprijs
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert ketels
Charmante service
Goede welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Sympatieke service
Verleidelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Diverse prijsafspraken
Scherpe welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Flexibele of vaste prijs
Mooie welkomstpremie

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Variabele gasprijzen
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
3 jaar vast of variabel
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Inzicht in je verbruik
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

100% duurzaam
Behulpzame service
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Online verbruik inzien
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Direct overstappen
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
2 jarig contract
Hoge welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Sappemeer

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Sappemeer? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je gemakkelijk de meest voordelige aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Hoogezand-Sappemeer). Een voordelige aanbieder aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Bunne.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Hoogezand-Sappemeer.