Energie vergelijken Heelsum Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Heelsum? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Toonaangevende partijen zijn stroomleveranciers zoals Vrijopnaam of Huismerk Energie. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Heelsum? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Verder selecteer je de looptijd van de verbintenis (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Per maatschappij zie je de energiekosten per jaar en de geldende welkomstkorting. Hulp nodig bij kiezen? Op deze pagina ontdek je praktische info over gas, stroom en licht in Heelsum.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar vandaag nog €226

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Wanneer je langere tijd klant wordt kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortlopende contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Heelsum? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van Essent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Essent €120 €10 €1.548,35
3 jaar Essent €410 €11,39 €1.668,35
5 jaar Essent €0 €0 €1.788,35

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Heelsum”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Heelsum:

 1. Allure Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Vrijopnaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Heelsum die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welke van deze opties het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw energie op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het valt soms tegen om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij Pure Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Heelsum? Dan is er de opties voor vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan fluctueren de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de regio Heelsum zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers geven jouw prachtige welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €298

 1. Trek na wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je nieuwe maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Heelsum zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Gelderland. Elk jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Borssele.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt direct de meest aantrekkelijke stroomleverancier voor jouw situatie. Interessant: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Hint: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Heelsum


Zo vind je de goedkoopste energie in Heelsum

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Check nu snel de goedkoopste stroom in Heelsum (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Gelderland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
3 jaar vast of variabel
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Simpele voorwaarden
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Snel oversluiten
Concurrerende acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Eenvoudig afsluiten
Flinke welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Goede medewerkers
Scherpe aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene energie
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Diverse prijsafspraken
Interessante acties

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Snel af te sluiten
Scherpe aanbieding

logo engie

Engie

100% duurzaam
Flexibele gasprijs
Mooie welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Verbruik aanpassen
Hoge aanbieding

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Online verbruik inzien
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Heelsum

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Gas wordt verbruikt voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Heelsum? Door onze gas-vergelijker te gebruiken check je binnen mum van tijd de voordeligste gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Renkum). Een voordelige partij achterhaald? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken ben je vrij om er toch van af te zien. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Sassenheim.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Renkum.