Energie vergelijken Sassenheim Start met vergelijken en bespaar maar liefst €270


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Sassenheim? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Toonaangevende partijen zijn stroom maatschappijen als E.ON of Qurrent. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Sassenheim? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend zie je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per leverancier zie je de energiekosten per jaar en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Advies nodig? Hier ontdek je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Sassenheim.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €186

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Is dat zo? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: lange verbintenissen hebben hogere prijzen i.v.m. kortdurende prijsafspraken. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Sassenheim? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Budget Energie .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Budget Energie €210 €17,50 €1.596,05
3 jaar Budget Energie €350 €9,72 €1.716,05
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.836,05

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van deze pagina vergelijk je razendsnel en eenvoudig groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Sassenheim”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door wind of de zon. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Sassenheim:

 1. Eneco
 2. Engie
 3. Powerpeers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Sassenheim waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van de energie in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is soms best moeilijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Clean Energy.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Sassenheim? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Dalen de tarieven tussentijds? Dan heb je daar geen profijt van. In Sassenheim is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom tijdens het contract fluctueren. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas bieden vaak gigantische welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €195

 1. Ga na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie toekomstige aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. De aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Sassenheim zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Zuid-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan krijg je hier een vergoeding voor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Makkinga.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt eenvoudig de meest voordelige maatschappij voor jouw woning en verbruik. Hint: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Let op: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Sassenheim


Overstappen naar de goedkoopste energie in Sassenheim

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Sassenheim (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Zuid-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Variabele stroomprijzen
Scherpe aanbieding

logo essent

Essent

Slim besparen
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Sympatieke service
Goede aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Online verbruik inzien
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Termijnbedrag wijzigen
Goede aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Vaste prijs gas
Fikse welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Hulp bij overstappen
Scherpe welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Vaste prijs stroom
Goede welkomstcadeaus

logo engie

Engie

ENGIE app
Termijnbedrag wijzigen
Goede welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Contract wijzigen
Flinke aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Diverse prijsafspraken
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Vaste prijs stroom
Flinke welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Sassenheim

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Sassenheim? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je moeiteloos de voordeligste gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en vergelijk de laagste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Teylingen). Een interessante gasmaatschappij gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Bunschoten-Spakenburg.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Teylingen.