Energie vergelijken Heerlen Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €242


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Heerlen? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Hierbij kun je denken aan aanbieders van stroom zoals Vrijopnaam en Leon Zeewolde. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Heerlen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Vul je locatie in, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Verder maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens check je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Per organisatie tref je de energiekosten per jaar en de eventuele. korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op onze website ontdek je bruikbare info over stroom, gas en licht in Heerlen.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €206

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gelijk voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Heerlen? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Essent .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Bonus Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Essent €240 €20 €1.548,95
3 jaar Essent €210 €5,83 €1.668,95
5 jaar Essent €0 €0 €1.788,95

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van deze pagina vergelijk je snel & eenvoudig groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Heerlen”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Heerlen:

 1. E.ON
 2. Energieflex
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Heerlen waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welk soort tarief het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van de energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: selecteer het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Check alle details over RENDO Netwerken.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Heerlen? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Heerlen is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en leveringsvoorwaarden fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en dan overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders geven jouw goede welkomstacties. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €289

 1. Bekijk wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Sorteer de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie aanstaande energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Heerlen zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Limburg. Elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Braamt.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft meteen de aantrekkelijkste leverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Doorslaggevend: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Heerlen


Profiteer van de goedkoopste energie in Heerlen

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Zoek nu meteen de goedkoopste stroom in Heerlen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Limburg)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Maandelijks bijstellen
Mooie welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Vaste prijs stroom
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Meerdere contracten
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Vaste prijs stroom
Interessante kortingen

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Direct overstappen
Sublieme kortingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Vaste & variabele prijzen
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Duidelijke voorwaarden
Hoge welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Snel overstappen
Scherpe welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Aangename service
Hoge aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Verbruik advies
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Diverse prijsafspraken
Flinke welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Nette klantenservice
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Heerlen

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Heerlen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je zonder problemen de goedkoopste leverancier. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gastarievenuit de regio (Heerlen). Een aantrekkelijke maatschappij kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Scharsterbrug.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Heerlen.