Energie vergelijken Scharsterbrug Start met vergelijken en bespaar wel €249


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Scharsterbrug? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk hierbij aan stroomleveranciers zoals Allure Energie of Powerpeers. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Scharsterbrug? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Hierna kies je de ideale looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Per leverancier vergelijk je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de welkomstkorting. Is het nieuw voor jou? Op onze website tref je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Scharsterbrug.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €239

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Scharsterbrug? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van Budget Energie .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Budget Energie €180 €15,00 €1.596,65
3 jaar Budget Energie €150 €4,17 €1.716,65
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.836,65

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Gelukkig is dit vaak niet zo. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Scharsterbrug”. Je kunt ook filteren op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Scharsterbrug:

 1. Clean Energy
 2. Fenor
 3. Qwint

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Scharsterbrug waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welk soort tarief het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Maar let op: het is een hele uitdaging om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Ga aan de slag met energie van HVC.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Scharsterbrug? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Scharsterbrug zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven binnen jouw contract veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Leveranciers bieden namelijk sensationele welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €300

 1. Pluis uit wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De nieuwe energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Scharsterbrug zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Per jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Mariënberg.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt direct de aantrekkelijkste stroomleverancier die past bij jouw situatie. Let op: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Hint: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Scharsterbrug


Profiteer van de goedkoopste energie in Scharsterbrug

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu razendsnel de goedkoopste stroom in Scharsterbrug (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Snel af te sluiten
Interessante acties

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Snel overstappen
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Flexibele gasprijs
Flinke aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Online verbruik inzien
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Snel af te sluiten
Flinke welkomstbonus

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Behulpzame service
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Behulpzame service
Hoge welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
1 jarig contract
Flinke aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Flexibele gasprijs
Goede aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Aangename service
Fikse welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Termijnbedrag wijzigen
Hoge aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Verschillende contracten
Scherpe welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Scharsterbrug

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Scharsterbrug? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij moeiteloos de goedkoopste maatschappij. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (De Friese Meren). Een voordelige maatschappij kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Cadzand.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente De Friese Meren.