Energie vergelijken Heiloo Vergelijk alle energieleveranciers en krijg een korting tot €277


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Heiloo? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Ongetwijfeld ken je wel aanbieders van stroom als Vrijopnaam of MAIN Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Heiloo? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens check je direct de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere verstrekker vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op onze website ontdek je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Heiloo.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €197

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Heiloo? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Green Choice .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Green Choice €110 €9,17 €1.549,80
3 jaar Green Choice €380 €10,56 €1.669,80
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.789,80

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van onze tool vergelijk je gauw en gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Heiloo”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van windmolens of zonnepanelen. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Heiloo:

 1. Clean Energy
 2. Leon Zeewolde
 3. Qwint

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Heiloo waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, in de weekenden en met feestdagen). Welke van deze opties de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Neem dit in acht: het is best lastig om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Huismerk Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Heiloo? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Heiloo is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. Overstappen loont. Energiemaatschappijen hanteren doorgaans interessante welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €281

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Spot de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De toekomstige maatschappij regelt de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Heiloo zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Na een periode van een jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Broek in Waterland.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet in een oogopslag de aantrekkelijkste energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Hint: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Goed om te weten: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Heiloo


Ontdek de goedkoopste energie in Heiloo

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu razendsnel de goedkoopste stroom in Heiloo (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Simpele voorwaarden
Prominente kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Overstaphulp
Flinke aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Snel overstappen
Hoge welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Flexibele gasprijs
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Goede medewerkers
Verleidelijke acties

logo current

Qurrent

Groene energie
Aangename service
Mooie aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Behulpzame service
Aantrekkelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Verschillende contracten
Hoge welkomstpremie

logo engie

Engie

100% duurzaam
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Snel oversluiten
Mooie aanbieding

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Vaste prijs gas
Interessante kortingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Variabele stroomprijzen
Aanzienlijke acties


Prijzen gas vergelijken in Heiloo

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Heiloo? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je makkelijk de goedkoopste gasmaatschappij. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en bekijk de gunstigste gas-prijzen in jouw woonplaats (Heiloo). Een betaalbare maatschappij gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Schin op Geul.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Heiloo.