Energie vergelijken Heinkenszand Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €232


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en vlug energieprijzen vergelijken in Heinkenszand? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Je hebt vast gehoord van aanbieders van stroom zoals Clean Energy of Oxxio. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Heinkenszand? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Verder kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker check je de prijs per jaar en de optionele welkomstbonus. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze pagina tref je alle details over stroom, gas en licht in Heinkenszand.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €278

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: langetermijncontracten zijn duurder dan kortdurende prijsafspraken. Zoek je een goedkoop energiecontract in Heinkenszand? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Engie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Premie/maand 12 maanden
1 jaar Engie €130 €10,83 €1.549,90
3 jaar Engie €400 €11,11 €1.669,90
5 jaar Engie €0 €0 €1.789,90

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Middels onze zoekmachine vergelijk je snel & gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Heinkenszand”. Je kunt ook filteren op energie van wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Heinkenszand:

 1. De Vastelastenbond
 2. Energieflex
 3. Qwint

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Heinkenszand met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is precies het verschil? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welke van deze opties het beste is, verschilt per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Innova Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Heinkenszand? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Heinkenszand zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen opnieuw bepaald worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak is dat in januari en in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders van energie en gas stunten met serieuze welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €266

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Filter de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jouw “nieuwe” maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Heinkenszand zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Zeeland. Na een periode van een jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Broekhuizen.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet in een oogopslag de goedkoopste stroomaanbieder die past bij jouw situatie. Interessant: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Doorslaggevend: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Heinkenszand


Zo vind je de goedkoopste energie in Heinkenszand

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu snel de goedkoopste stroom in Heinkenszand (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Zeeland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
1 jarig contract
Flinke welkomstkorting

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Nette klantenservice
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Tussentijds aanpassen
Fikse aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Persoonlijke service
Aanzienlijke acties

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Sympatieke service
Concurrerende kortingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Betalen in termijnen
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Simpele voorwaarden
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Eenvoudig afsluiten
Mooie aanbieding

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
3 jaar vast of variabel
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Vaste prijs gas
Flinke welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Heinkenszand

Het verbruikte gas bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Heinkenszand? Door onze gas-vergelijker te gebruiken tref jij meteen de aantrekkelijkste aanbieder. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Borsele). Een geschikte aanbieder gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Tijdens die twee weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Schinveld.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Borsele.