Energie vergelijken Heino Start met vergelijken en bespaar wel €261


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Heino? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Toonaangevende partijen zijn stroomleveranciers zoals bijv. E.ON of HVC. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Heino? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Hierna kies je de ideale looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere aanbieder vind je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de welkomstpremie. Is het onbekend voor jou? Via deze website lees je praktische info over gas, stroom en licht in Heino.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €239

Een lage stroom- en gasrekening. Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Wil je een goedkoop energiecontract in Heino? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Energiedirect.nl .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Termijn Maatschappij Korting Korting/maand 12 maanden
1 jaar Energiedirect.nl €140 €11,67 €1.549,95
3 jaar Energiedirect.nl €410 €11,39 €1.669,95
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.789,95

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je vluchtig en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Heino”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door wind of de zon. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Heino:

 1. Eneco
 2. Engie
 3. Qwint

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Heino met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, in het weekend en met bijv. kerst). Welk soort tarief het voordeligst is, verschilt per situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het is een hele klus om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk alles over de maatschappij Leon Zeewolde.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Heino? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In Heino zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers geven namelijk interessante welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €201

 1. Controleer of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw gegevens.
 3. Kies de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw toekomstige energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Heino zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Overijssel. Per jaar krijg je hier een vergoeding voor. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Broekhuizenvorst.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder voor jouw woning en verbruik. Interessant: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Belangrijk: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Heino


Zo vind je de goedkoopste energie in Heino

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Selecteer nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Heino (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Overijssel)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Betalen in termijnen
Interessante acties

logo essent

Essent

Levert panelen
Hulp bij overstappen
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Sympatieke service
Fikse aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Inzicht in je verbruik
Mooie welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstkorting

logo current

Qurrent

NL windenergie
Overstaphulp
Hoge welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Online account
Scherpe aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Online verbruik inzien
Mooie welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Online verbruik inzien
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Flexibele stroomprijs
Fikse aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Heino

Ons gasverbruik vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Heino? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je binnen no-time de meest voordelige maatschappij. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Raalte). Een geschikte gasmaatschappij kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Schipborg.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Raalte.