Energie vergelijken Helmond Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €239


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en vlug energieprijzen vergelijken in Helmond? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Toonaangevende partijen zijn stroomaanbieders zoals bijv. Vrijopnaam of Qurrent. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Helmond? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Daarna kies je de looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Per leverancier ontdek je de jaarlijkse kosten en de optionele korting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze pagina vind je rijke informatie over gas, stroom en licht in Helmond.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €271

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Helmond? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Green Choice .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Green Choice €230 €19,17 €1.550,40
3 jaar Green Choice €180 €5,00 €1.670,40
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.790,40

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en eenvoudig de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Helmond”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Helmond:

 1. DELTA
 2. Essent
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Helmond met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en met feestdagen). Welk tarief het beste is, verschilt per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van de stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het is best lastig om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Onze tip is: selecteer het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Qwint.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Helmond? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Helmond zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers bieden je hoge welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €143

 1. Trek na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je toekomstige energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Helmond zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Is er een contractjaar verstreken, dan compenseren ze je hiervoor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Bruchterveld.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de meest voordelige stroomleverancier voor jouw situatie. Aanwijzing: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Aanwijzing: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Helmond


Overstappen naar de goedkoopste energie in Helmond

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Helmond (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Brabant)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De opties zijn vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Online verbruik inzien
Interessante acties

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
1 jarig contract
Mooie welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Direct overstappen
Aantrekkelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Persoonlijke service
Fikse aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Charmante service
Mooie welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene stroom
Simpele voorwaarden
Scherpe welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Tussentijds aanpassen
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Behulpzame service
Fikse welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Duidelijke voorwaarden
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Nette service
Aanzienlijke acties

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Contract wijzigen
Verleidelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Verbruik advies
Interessante acties


Prijzen gas vergelijken in Helmond

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de energienota. Gas gebruiken we voor de verwarming, om water op te warmen en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Helmond? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan tref jij binnen een paar seconden de meest betaalbare maatschappij. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Helmond). Een passende maatschappij gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Schoonoord.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Helmond.