Energie vergelijken Schoonoord Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €240


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Schoonoord? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk aan aanbieders van stroom zoals Budget Energie en Qurrent. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Schoonoord? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is zo gepiept. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Vervolgens kies je de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna vind je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Per organisatie vergelijk je de prijs per jaar en de hoogte van de welkomstpremie. Hulp nodig bij kiezen? Op onze website lees je bruikbare info over stroom, gas en licht in Schoonoord.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €190

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Ja toch? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Schoonoord? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Qurrent .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Korting/maand 12 maanden
1 jaar Qurrent €170 €14,17 €1.598,10
3 jaar Qurrent €120 €3,33 €1.718,10
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.838,10

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van de vergelijker vergelijk je supersnel en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Schoonoord”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Schoonoord:

 1. De Vastelastenbond
 2. MAIN Energie
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Schoonoord die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welk soort tarief het goedkoopste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk direct de aanbieder DELTA.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Schoonoord? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Schoonoord is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en overstappen. Overstappen loont. Aanbieders hanteren doorgaans goede welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €273

 1. Bekijk hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Filter de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie nieuwgekozen leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het kersverse contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Schoonoord zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Iedere 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Melick.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet eenvoudig de meest voordelige maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Let op: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Let op: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Schoonoord


Overstappen naar de goedkoopste energie in Schoonoord

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu snel de goedkoopste stroom in Schoonoord (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Drenthe)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Persoonlijke service
Sublieme acties

logo essent

Essent

Levert ketels
Vriendelijke service
Goede aanbieding

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Overstaphulp
Flinke welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Eenvoudig afsluiten
Flinke welkomstbonus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Termijnbedrag wijzigen
Aantrekkelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Maandelijks bijstellen
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Online account
Verleidelijke kortingen

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Variabele stroomprijzen
Verleidelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
1 jaar vast of variabel
Flinke welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Vriendelijke service
Verleidelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Verbruik advies
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Schoonoord

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Schoonoord? Door onze gas-vergelijker te gebruiken tref jij gelijk de meest voordelige aanbieder. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Kies de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en check de laagste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Coevorden). Een betaalbare aanbieder gezien? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Darp.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Coevorden.